מחקר חדש בהובלת ד"ר רות מייטליס, מהחוג לעבודה סוציאלית במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים ובשיתוף אוניברסיטת בר אילן ומכללת אשקלון, בחן את השפעת טבח 7 באוקטובר על ניצולי שואה. מאמר מ"ישראל היום" מאת מיטל יסעור בית-אור מציג את המחקר שפורסם בכתב העת Psychiatry Research , שכלל 118 משתתפים בגיל ממוצע של 84-85 שחולקו לשלוש קבוצות: ניצולי שואה עם רמות גבוהות של סימפטומים פוסט- טראומטיים, ניצולי שואה עם רמה נמוכה של סימפטומים אלו, וקבוצת ביקורת של קשישים שאינם ניצולי שואה.

הממצאים הראו כי ניצולי שואה הסובלים מפוסט-טראומה חוו יותר דיכאון וחרדה בעקבות מתקפת חמאס והפגינו יותר סימפטומים פוסט-טראומטיים (ציון 9.88) בהשוואה לשתי הקבוצות האחרות (4.06 ו- 4.83). עם זאת, הממצא המפתיע היה שלא נמצא הבדל בין שלוש הקבוצות בנוגע לתחושת תקווה, השתתפות בפעילות יומיומית וחוסן קהילתי. כפי שמסבירה ד"ר רות מייטליס, "החוסן של הניצולים מהווה דוגמה עבור כולנו בתקופה זו ובפרט בתקופת הזקנה לחשיבות לשמור על תקווה לצד שמירה על פעילות וקשר לקהילה".

למחקר היו שותפים גם פרופ' יואב ברגמן מהפקולטה לעבודה סוציאלית, מכללת אשקלון, מאיה פרנקל-יוסף, ופרופ' עמית שרירא, מאוניברסיטת בר-אילן.

לכתבה המלאה ב"ישראל היום" לחצו כאן